Warcraft κυκλοφόρησε το πρώτο trailer.

Μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο trailer του Warcraft.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο πολλά υποσχόμενος Duncan Jones γνωστός για τις ταινίες  Moon (2009) και Source Code (2011).

Η ταινία βασίζεται στο πολύ γνωστο World of Warcraft (ή αλλιώς WoW)   MMORPG παιχνίδι που σχεδιάστηκε από την Blizzard Entertainment και κυκλοφόρησε στις 23 Νοεμβρίου του 2004 στη Βόρεια Αμερική και στις 11 Φεβρουαρίου 2005 στην Ευρώπη. Διαδραματίζεται στο σύμπαν μεσαιωνικής φαντασίας του Warcraft, το Azeroth, όπως αυτό παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ηλεκτρονικό παιχνίδι στρατηγικής Warcraft Orcs & Humans (1994).

Με περισσότερους από 11 εκατομμύρια συνδρομητές, το World of Warcraft είναι αυτή την περίοδο το μεγαλύτερο MMORPG στον κόσμο σε αριθμό συνδρομητών, και κάτοχος του ρεκόρ Γκίνες για το πιο δημοφιλές MMORPG.

Στο World Of Warcraft υπάρχουν 2 αντίπαλες παρατάξεις (τα λεγόμενα factions), η Horde και η Αlliance. Στην Horde ανήκουν οι εξής φυλές: Orcs, Trolls, Undeads (ή αλλιώς Forsakens), Blood Elves και Taurens, ενώ στην Alliance ανήκουν οι φυλές Humans, Dwarves, Gnomes, Night Elves και Draenei. Η επιλογή της φυλής από τον παίκτη καθορίζει την παράταξη στην οποία ανήκει ο χαρακτήρας του και την περιοχή στην οποία ξεκινούν οι περιπέτειες του. Αρχικά το World Of Warcraft (2004) επέτρεπε στον παίκτη να δημιουργήσει χαρακτήρα επιλέγοντας από 8 φυλές, αλλά η επέκταση The Burning Crusade αύξησε τον αριθμό των διαθέσιμων φυλών σε 10 με την ενσωμάτωση των Blood Elves και των Draenei. Κατά τη δημιουργία του χαρακτήρα τους οι παίκτες επιλέγουν ένα από τα εξής classes: druid (δρυΐδης), hunter (κυνηγός), mage (μάγος), paladin (ιππότης), priest (ιερέας), rogue (περιπλανητής), shaman (σαμάνος), warlock (μάγος δαιμόνων) και warrior (πολεμιστής). Ωστόσο, η επιλογή του class εξαρτάται άμεσα από τη φυλή, διότι δεν είναι όλα τα classes διαθέσιμα για κάθε φυλή. Για παράδειγμα, μόνο orcs, trolls, Tauren και Draenei μπορούν να γίνουν shaman, ενώ ο ρόλος του paladin προορίζεται για blood elves, Draenei, dwarves και humans. Το Wrath of the Lich King προσθέτει ένα ακόμη class, τον death knight (ιππότης θανάτου) αλλά μόνο για χαρακτήρες επιπέδου τουλάχιστον 55.

Ο κόσμος του World of Warcraft

Ο κόσμος του World of Warcraft, το Azeroth, κατοικείται από πολλές φυλές και χαρακτηρίζεται από σπουδαία γεωγραφική και μορφολογική ποικιλία. Στο αρχικό World of Warcraft (2004), ο κόσμος απαρτιζόταν από τέσσερις ηπείρους: την Kalimdor και τις τρεις ηπείρους των Eastern Kingdoms (Ανατολικά Βασίλεια). Η καθεμία από τις ηπείρους αυτές χωρίζεται σε τμήματα και ζώνες, ως επί το πλείστον με εμφανή διαφορετικά γεωγραφικά χαρακτηριστικά.

Το Kalimdor διαιρείται σε τρία τμήματα, βόρειο, κεντρικό και νότιο. Στο βόρειο Kalimdor κυριαρχούν δασώδεις περιοχές. όπως το Ashenvale, το Moonglade, και το γιγαντιαίο δέντρο – νησί Teldrassil, πατρίδα των night elves, αλλά και χιονισμένα τοπία (Winterspring). Στο κεντρικό τμήμα, στο οποίο κατοικούν τα tauren, τα Orcs της πόλης Orgrimmar και τα Darkspear Trolls, οι ερημότοποι περιοχών όπως The Barrens, Durotar και τα mesas του φαραγγιού Thousand Needles έρχονται σε αντίθεση με τις πράσινες πεδιάδες του Mulgore, ενώ στο νότιο Kalimdor οι έρημοι Tanaris και Silithus συνθέτουν ένα τοπίο πολύ διαφορετικό από τη ζούγκλα Feralas και τον κρατήρα Un’Goro.

Τα δε Eastern Kingdoms διαιρούνται σε τρεις ηπείρους: Lordaeron, Khaz Modan και Azeroth. Στη βόρεια ήπειρο, Lordaeron, και κυρίως στις περιοχές Tirisfal Glades και Plaguelands κατοικούν undead. Πρόκειται για μια γη με βουνά, ορεινές περιοχές και λοφίσκους(Alterac Mountains, Arathi Highlands, Hillsbrad Foothills). Το Khaz Modan είναι βουνίσια ήπειρος με αφιλόξενες, δύσβατες περιοχές με φαράγγια (Searing Gorge, Badlands) ή με ποτάμια λάβας και καρβουνιασμένη γη (Burning Steppes) και περιλαμβάνει τη χιονισμένη περιοχή Dun Morogh, γη κατοικίας dwarves και gnomes. Τέλος, η νότια ήπειρος, Azeroth, η οποία φέρει το ίδιο όνομα όπως και ο ίδιος ο κόσμος του παιχνιδιού, απαρτίζεται μεταξύ άλλων από το δάσος Elwynn Forest, πατρίδα των humans, βαλτώδεις εκτάσεις (Swamp of Sorrows), τη ζούγκλα Stranglethorn Vale αλλά και πολύ επικίνδυνες εκτάσεις όπως τα The Blasted Lands (όπου βρίσκεται η πύλη Dark Portal).

Με το The Burning Crusade (2007) ενσωματώθηκε μια νέα εξωδιαστατική ήπειρος, το Outland, το οποίο αποτελεί τα υπολείμματα του κατεστραμμένου κόσμου Draenor, πατρίδα των orcs. Το Dark Portal στα Blasted Lands οδηγεί σε αυτήν τη γη με τα ξεχωριστά γεωγραφικά περιβάλλοντα: ο άγονος εφιαλτικός ερημότοπος Hellfire Peninsula με το κοκκινωπό έδαφος και τα διεφθαρμένα orcs οδηγεί στο δάσος Terokkar Forest και την πόλη Shattrath City, ενώ βόρεια των πράσινων, χλοωδών πεδιάδων του Nagrand ορθώνονται τα γιγαντιαία μανιτάρια στο βάλτο Zangarmarsh. Στο βόρειο τμήμα του Outland η βιολετί ατμόσφαιρα και οι μαγικοί θόλοι του Netherstorm και οι αμέτρητες αιχμηρές βραχοκορφές (Blade’s Edge Mountains) συνθέτουν ένα εξωτικό και απόκοσμο τοπίο. Βράχια και νησάκια αιωρούνται και περιβάλλουν την ήπειρο αυτή, στην οποία κυριαρχούν ο δαίμονας Illidan Stormrage και οι δαιμονικοί ακόλουθοι του.

Το The Burning Crusade ενσωμάτωσε επίσης τις ζώνες των 2 νέων races, των blood elves (στο βόρειο άκρο των Eastern Kingdoms) και των draenei (στο βόρειο Kalimdor).

Περισσότερες πληροφορίες https://el.wikipedia.org/wiki/World_of_Warcraft.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 10 Ιουνίου του 2016.

Σε πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους Travis Fimmel, Paula Patton, Ben Foster, Dominic Cooper, Toby Kebbell, Ben Schnetzer, Rob Kazinsky και Daniel Wu.Facebook Twitter Email

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.