Ξεχασμένες Ζωές του Uberto Pasolini στις 25 Ιουνίου στους κινηματογράφους.

Το “Ξεχασμένες Ζωές”, που απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο “Τμήμα Οριζόντων” του Φεστιβάλ Βενετίας (2013), είναι η δεύτερη ταινία του Uberto Pasolini, παραγωγού της παγκόσμιας επιτυχίας “The Full Monty”.

Αυτή η διεισδυτική και εμπνευσμένη δραματική κομεντί, ντυμένη με υπέροχη μουσική,  πραγματεύεται τη ζωή, τη μοναξιά και την αγάπη, υφαίνοντας το πορτρέτο ενός ήσυχου, φιλότιμου και αλτρουιστή ήρωα στην τελευταία του αποστολή, τον οποίο ενσαρκώνει υποδειγματικά ο Eddie Marsan (Sherlock Holmes, Happy Go Lucky).

Η δουλειά του σχολαστικού John May (Eddie Marsan) είναι να εντοπίζει με κάθε τρόπο τους συγγενείς όσων έχουν πεθάνει μόνοι και να οργανώνει τις κηδείες τους. Είναι τόσο παθιασμένος με τη δουλειά του που κάνει πολλά περισσότερα από αυτά που ορίζει το απλό καθήκον. Ταυτίζεται με τους «ξεχασμένους πελάτες» του και προσπαθεί να τους καταλάβει μέσα από αυτά που έχουν αφήσει πίσω τους. Τους συνοδεύει στην τελευταία τους κατοικία, με σεβασμό και αξιοπρέπεια, επιλέγει τη μουσική της κηδείας και γράφει τους επικήδειους λόγους, ακόμα κι αν είναι ο μοναδικός που θα τους ακούσει.
Η ζωή του είναι τακτοποιημένη, καλοκουρδισμένη και ήρεμη, μέχρι που θα αναλάβει την τελευταία του υπόθεση. Πρόκειται για τον γείτονα του, έναν ηλικιωμένο αλκοολικό άντρα που βρίσκεται νεκρός. Ο May ψάχνει στο ακατάστατο διαμέρισμα του για στοιχεία και η έρευνα του αποκαλύπτει έναν πληθωρικό άντρα που έχει αφήσει το σημάδι του σε πολλούς ανθρώπους. Και το κυριότερο, ο May θα καταλήξει στην αποξενωμένη κόρη του πελάτη του. Οι δύο μοναχικές ψυχές έλκονται και ο May αρχίζει, έστω και τώρα, να ζει πιο αυθόρμητα.

25 Ιουνίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood.Διάρκεια: 87’

Σκηνοθεσία: Uberto Pasolini
Σενάριο: Uberto Pasolini
Παίζουν: Eddie Marsan, Joanne Froggatt, Karen Drury, Andrew Bunchan, Ciaran McIntyre
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Stefano Falivene
Μοντάζ: Tracy Granger/ Gavin Buckley

Facebook Twitter Email

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.