Επική Μάχη στο 300: Rise of an Empire δείτε το trailer!!!

Το Χόλιγουντ αυτή τη φορά μετά τη μεγάλη εισπρακτική επιτυχία των 300 με πρωταγωνιστή τον Λεωνίδα (Gerard Butler) να κλέβει τη δόξα έρχεται το 300: Rise of an Empire με κεντρικό χαρακτήρα τον στρατηγό Θεμιστοκλή που αντιμετωπίζει τον Ξέρξη και των υπεράριθμο στόλο του.

Ο Θεμιστοκλής έκτος από στρατηγός ήταν και Πολιτικός,δεν καταγόταν από αριστοκρατική οικογένεια αλλά είχε την συμπάθεια από τις κατώτερες τάξεις και είχε κερδίσει το σεβασμό της Αθηναϊκής Δημοκρατία.

Ο Θεμιστοκλής ήταν ένας από τους δέκα στρατηγούς που συμμετείχαν στη μάχη του Μαραθώνα την πρώτη εισβολή των Περσών.

Η ταινία ασχολείται με την δεύτερη εισβολή των Περσών και τη ναυμαχία στη Σαλαμίνα.

Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας (αρχαία ελληνικά Ναυμαχία τῆς Σαλαμῖνος) διεξήχθη στις 22 Σεπτεμβρίου του 480 π.Χ, στα Στενά της Σαλαμίνας (στον Σαρωνικό Κόλπο, κοντά στην Αθήνα) μεταξύ της συμμαχίας των ελληνικών πόλεων-κρατών και της Περσικής Αυτοκρατορίας. Η ναυμαχία της Σαλαμίνας αποτέλεσε την σημαντικότερη σύγκρουση και την αρχή του τέλους της δεύτερης περσικής εισβολής στην Ελλάδα, η οποία ξεκίνησε το 480 π.Χ.

Αρχικά, οι Έλληνες σχεδίαζαν να σταματήσουν τους Πέρσες στις Θερμοπύλες και στο Αρτεμίσιο (ξηρά και θάλασσα αντίστοιχα). Στη μάχη των Θερμοπυλών, οι Πέρσες εξολόθρευσαν τους Έλληνες, χάρη στην προδοσία του Εφιάλτη. Στο Αρτεμίσιο, ο συμμαχικός στόλος έχασε περίπου τα μισά πλοία του, ενώ ο περσικός στόλος έχασε το 1/4 των πλοίων του. Μόλις οι Σύμμαχοι πληροφορήθηκαν για την καταστροφή στις Θερμοπύλες αποφάσισαν να υποχωρήσουν. Αυτό επέτρεψε στους Πέρσες να καταλάβουν τη Βοιωτία και την Αττική.

Οι Πελοποννήσιοι ήθελαν να σταματήσουν τον περσικό στόλο στον Ισθμό της Κορίνθου. Παρ’ όλ’ αυτά, ο Αθηναίος στρατηγός και πολιτικός Θεμιστοκλής έπεισε τους Έλληνες να αντιμετωπίσουν τους Πέρσες στη Σαλαμίνα, ελπίζοντας ότι μια νίκη θα εμπόδιζε τους Πέρσες να εισβάλουν στην Πελοπόννησο. Ο Θεμιστοκλής ανάγκασε τον Ξέρξη να επιτεθεί στα Στενά της Σαλαμίνας, όπου η αριθμητική υπεροχή των Περσών ήταν άχρηστη και προβληματική. Στη ναυμαχία, ο ελληνικός στόλος πέτυχε μια σημαντική νίκη, αφού κατέστρεψε 300 περσικά πλοία.

Μετά τη ναυμαχία, ο Ξέρξης, μαζί με ένα μεγάλο μέρος του στρατού, επέστρεψε στην Ασία, ενώ για την υποταγή της Ελλάδος παρέμεινε ο Μαρδόνιος με τον υπόλοιπο περσικό στρατό. Αλλά το 479 π.Χ. οι Πέρσες υπέστησαν σοβαρή ήττα στις Πλαταιές και στη Μυκάλη και σταμάτησαν τις επιθέσεις τους στην ηπειρωτική Ελλάδα. Λίγο αργότερα, οι Έλληνες πέρασαν στην αντεπίθεση. Σύμφωνα με τους ιστορικούς, αν οι Πέρσες νικούσαν στη Σαλαμίνα, θα είχε σταματήσει η ανάπτυξη της Ελλάδος, και κατά συνέπεια ο δυτικός πολιτισμός δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα. Γι’ αυτό, η ναυμαχία της Σαλαμίνας θεωρείται από τις πιο σημαντικές μάχες στην ανθρώπινη ιστορία.

Πηγή:http://el.wikipedia.org

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα για Ελλάδα στις 6 Μαρτίου 2014.

Στη σκηνοθεσία δεν είναι ο Zack Snyder αλλά έχει κάνει την παραγωγή της ταινίας.

Director: Noam Murro

Writers: Zack Snyder (screenplay), Kurt Johnstad (screenplay)

Stars: Eva Green, Rodrigo Santoro, Sullivan Stapleton.

Facebook Twitter Email

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.