Δύο Κορεάτικες ταινίες που πρέπει να δείτε!!!

Τη τελευταία δεκαετία η Νότια Κορέα παραδίδει μαθήματα πως πρέπει να είναι ο σύγχρονος κινηματογράφος,εμείς θα ασχοληθούμε με δύο ταινίες η οποίες άφησαν το στίγμα τους στο παγκόσμιο κινηματογράφο.

Oldboy (2003)

Η πρώτη δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το “Oldboy (2003)” μιλάμε για την επιτομή του κορεάτικου κινηματογράφου,μια ταινία που αναφέρεται στην Απόλυτη Εκδίκηση.

Πρωταγωνιστής στη ταινία είναι ο Νταε-Σου ένας οικογενειάρχης ο οποίος απαγάγεται και φύλακίζεται για 15 χρόνια χωρίς να γνωρίζει το λόγο,το μόνο που έχει στο μυαλό του είναι να βρεί ποιος τον κρατούσε 15 χρόνια στη φυλακή και να πάρει την εκδικησή του.

Μια ταινία Αριστούργημα από τον Chan-wook Park με πρωταγωνιστή τον διάσημο κορεάτη ηθοποιό Min-sik Choi.

Το Χόλιγουντ ζήλεψε τη δόξα του  “Oldboy (2003)” και ετοιμάζει την Αμερικάνικη έκδοση με μαέστρο τον Spike Lee και πρωταγωνιστή τον Josh Brolin.

Θα σας συμβούλευα να δείτε πρώτα την Κορεάτική εκδοχή πριν πάτε να δείτε την Αμερικάνικη!!!

I Saw the Devil (2010)

“Akmareul boatda” (original title)

Σκηνοθέτης ο ταλαντούχος Kim Jee-Woon  γνωστός για το A Tale of Two Sisters (2003).Η ταινία πάλι αφορά την εκδίκηση που έχει γίνει αυτοσκοπός για τον νεαρό αστυνομικό Kim Soo-hyeon ύστερα από την άγρια δολοφονία της εγκυμονούσας αρραβωνιαστικιάς του από έναν αδίστακτό κατα συρροή δολοφόνο.

Το κυνήγη αρχίζει και κανείς δεν ξέρει τελικά ποιός θα βγεί <<κερδισμένος>>.Τελικά η εκδίκηση μπορεί να απαλύνει το πόνο που έχει ριζώσει μέσα του;αυτό θα το μάθετε αφού δείτε την ταινία.

Στο ρόλο του ψυχοπαθή δολοφόνου θα δείτε πάλι τον εκπληκτικό Min-sik Choi ενώ το νεαρό αστυνομικό παίζει ο Byung-hun Lee ένα ανερχόμενο αστέρι του Κορεάτικου κινηματογράφου.


Facebook Twitter Email

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.