Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ vs Σιλβέστερ Σταλόνε back to the 80s!!!

Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι το αποτέλεσμα είναι ισόπαλο και οι δύο είναι από τους καλύτερους action heroes των 80s,ο καθένας με το δικό του μοναδικό στυλ!!!!

Οι γνώμες πολλές αλλά αυτο το ερώτημα πιστεύω δεν έχει κάποια συγκεκριμένη απάντηση!!!

Ας θυμηθούμε όμως τις ταινίες των 80s που ανέδειξαν αυτούς τους μεγάλους action heroes.

Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ ταινίες:

Conan the Barbarian (Κόναν ο Βάρβαρος) 1982

Ο μικρος Conan γινεται μαρτυρας της σφαγης των γονιων του αλλα και ολης της φυλης του, μεγαλωνει σαν σκλαβος και γινεται ενας απο τους μεγαλυτερους μονομαχους της εποχης του. Το τελευταιο τον κανει να κερδισει εν τελει την ελευθερια του και του δινει την ευκαιρια να ταξιδεψει σε ολον τον τοτε γνωστο κοσμο, να μορφωθει και να μαθει πολεμικες τεχνες μαζι με την τεχνη του ατσαλιου. Καπου, σε αυτη τη πορεια του, θα αναγνωρισει το συμβολο αυτων που δολοφονησαν τη φατρια του και η διψα για εκδικηση θα τον φερει αντιμετωπο με την σατανικη λατρεια του φιδομορφου θεου Σετ.

Starring Arnold Schwarzenegger, James Earl Jones, Sandahl Bergman, Mako, Gerry Lopez, Max von Sydow.

Produced by Dino De Laurentiis.

Based on characters created by Robert E. Howard.

Screenplay by John Milius and Oliver Stone.

Directed by John Milius

 

Terminator (1984)  Ο Εξολοθρευτής

Στο κοντινό μέλλον, μετά από επανάσταση στο χώρο της τεχνολογίας, ο υπερ-υπολογιστής Skynet αναπτύσσει ταχύτατα τη νοημοσύνη του. Σύντομα προκαλεί πυρηνικό πόλεμο με σκοπό την εξόντωση του δημιουργού του, του ανθρώπου. Η μόνη ελπίδα των ανθρώπων είναι μια ομάδα επαναστατών με ηγέτη τον Τζων Κόνορ. Όταν το 2029 είναι πλέον φανερό ότι Κόνορ θα οδηγήσει τους ανθρώπους στη νίκη, ο Skynet στέλνει πίσω στο χρόνο (12 Μαΐου 1984) έναν σάιμποργκ εξολοθρευτή του τύπου Τ-800 (Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ) με σκοπό να δολοφονήσει τη μητέρα του Κόνορ (Λίντα Χάμιλτον), πριν καν φέρει στον κόσμο τον Τζων. Συγχρόνως και η πλευρά των ανθρώπων στέλνει πίσω στο χρόνο έναν στρατιώτη (Μάικλ Μπιιν) για να την προστατεύσει.

Release: 26 October 1984
Running Time: 107 min
Awards: 5 wins & 6 nominations
Producer: Gale Anne Hurd
Executive Producers: John Daly, Derek Gibson
Director: James Cameron
Writers: James Cameron, Gale Anne Hurd
Cast: Arnold Schwarzenegger (The Terminator), Michael Biehn (Kyle Reese), Linda Hamilton (Sarah Connor),
Genre: Action, Sci-Fi, Thriller
Domestic Total Gross: $38 million
Worldwide Total Gross: $78 million

 

Commando (1985)

Αν υπάρχει μια αποστολή από την οποία κανένας άντρας δε θα επέστρεφε ζωντανός, τότε «αυτός» είναι ο κατάλληλος άντρας για αυτή τη δουλειά. Πρόκειται για τον Τζον Μάτριξ, επίλεκτο κομάντο που πλέον έχει αποσυρθεί και κάνει μια ήρεμη και οικογενειακή ζωή φροντίζοντας τη μονάκριβη κόρη του. Όταν όμως η κόρη του απάγεται από έναν δικτάτορα, τότε αναλαμβάνει τη σοβαρότερη αποστολή της ζωής του. Το ενδεχόμενο της αποτυχίας είναι ήδη αποκλεισμένο γιατί απλώς δεν επιτρέπεται…

Starring: Arnold Schwarzenegger, Dan Hedaya, Rae Dawn Chong

 

Predator (1987) Ο Κυνηγός

Ο Ταγματάρχης Ντατς Σέφερ και oι άvδρες τoυ αvαλαμβάvoυv τη διάσωση εvός υπoυργoύ, πoυ έχει πέσει στα χέρια Λατιvoαμερικαvώv αvταρτώv. Για τoυς δυvαμικoύς κoμάvτoς, αυτή δεv είvαι παρά μια απoστoλή ρoυτίvας. Μέσα στη ζoύγκλα όμως, καραδoκεί έvας αήττητoς και φoβερός φovιάς. Πρόκειται για έvαv αόρατo κυvηγό, o oπoίoς αρχίζει vα εξovτώvει έvα-έvα τα μέλη της oμάδας τoυ Ταγματάρχη Σέφερ. Τα υπερσύγχρovα όπλα τωv σκληρoτράχηλωv στρατιωτώv απoδεικvύovται άχρηστα και στo τέλoς o ταγματάρχης απoμέvει oλoμόvαχoς απέvαvτι στov εξωγήιvo δoλoφόvo. Για vα σωθεί, πρέπει vα εκμεταλλευτεί στo έπακρo τηv εξυπvάδα και τo έvστικτό τoυ.

The film’s budget was around $15 million. Released in the United States on June 12, 1987, it grossed $98,267,558. Initial critical reaction to Predator was negative, with criticism focusing on the thin plot. However, in subsequent years critics’ attitudes toward the film warmed, and it has appeared on a number of “best of” lists. Two sequels, Predator 2 (1990) and Predators (2010), as well as two crossover films with the Alien franchise, Alien vs. Predator (2004) and Aliens vs. Predator: Requiem (2007), have been produced.

 

The Running Man (1987)

Τη μελλοντική αυτή εποχή, κυριαρχεί ένα δημοφιλές τηλεοπτικό παιχνίδι, στο οποίο καλούνται να λάβουν μέρος όλοι οι εγκληματίες, με τίμημα την ελευθερία ή το θάνατο – ένα παιχνίδι βίαιο και σκληρό, που χωρίζει τους συμμετέχοντες σε κυνηγούς και κυνηγημένους. Ο `Αρνολντ Σβαρτζενέγκερ υποδύεται έναν τέτοιο κατάδικο, που παίρνει μέρος στο παιχνίδι ως κυνηγημένος. Ντυμένος με ελάχιστα ρούχα και εφοδιασμένος με περίεργα όπλα, ο μυώδης σταρ του Χόλιγουντ μοιάζει με αρχαίο Ρωμαίο μονομάχο, που αγωνίζεται να σώσει τη ζωή του, καταδιωκόμενος από άσπλαγχνους διώκτες.

Director: Paul Michael Glaser

Writers: Stephen King (novel), Steven E. de Souza(screenplay)

Stars: Arnold Schwarzenegger, Maria Conchita Alonso,Yaphet Kotto.

 

Red Heat (1988) Αποστολή εκτός έδρας

Ένας σκληρός ρωσικός αστυνομικός αναγκάζεται να συνεργαστεί με έναν αναιδή αστυνομικό του Σικάγου όταν στέλνεται στο Σικάγο προκειμένου να βοηθήσει στη σύληψη ενός Γεωργιανού βαρώνου ναρκωτικών που είχε σκοτώσει τον συνεργάτη του.

Director: Walter Hill

Writers: Walter Hill (story), Harry Kleiner (screenplay)

Stars: Arnold Schwarzenegger, James Belushi, Peter Boyle

 

Twins (1988) Οι δίδυμοι

Ένας τέλεια σωματικά αλλά αθώος άνδρας (Arnold Schwarzenegger) αναζητά τον έδω και χρόνια χαμένο δίδυμο αδερφό του (Danny Devito) έναν κοντόχοντρο δαιμόνιο μικρο απατεώνα.

Director: Ivan Reitman

Writers: William Davies, William Osborne

Stars: Arnold Schwarzenegger, Danny DeVito, Kelly Preston.

 

 

Σιλβέστερ Σταλόνε ταινίες:

Victory (1981) Η μεγάλη απόδραση των 11

Φυλακισμένοι Άγγλοι και Αμερικανοί σύμμαχοι σε στρατόπεδο συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου ετοιμάζονται για έναν αγώνα ποδοσφαίρου ενάντια σε μία ομάδα των Ναζί.Οι Ναζί θέλουν πάση θυσία τη νίκη,με οποιοδήποτε μέσο ,για να τη χρησιμοποιήσουν στην προπαγάνδα τους περί ανωτερότητας της Αρειας φυλής σε κάθε είδους δραστηριότητα.Οι σύμμαχοι όμως βρίσκουν αυτό τον αγώνα ως μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για απόδραση.

Directed by John Huston

Starring Michael Caine, Pelé, Bobby Moore, Osvaldo Ardiles, Paul Van Himst, Co Prins, Max Von Sydow and Sylvester Stallone.

 

Rocky III (1982) Ρόκυ Νο 3: Ο Θρίαμβος

Μετά τον εκρηκτικό αγώνα με τον Κρήντ, ο Ρόκυ στέφθεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής, και η ζωή του μετα τον παντρεμό του με την αγαπημένη του, Άντριαν και την νεα του φιλία με τον Κρήντ, γυρίζει σελίδα. Πλέον, είναι και πατέρας και σκέφτηκε σοβαρά να αποχωρήσει απο την ενεργό δράση για να ασχοληθεί με την οικογένεια του. Σε μια τελετή που έγινε κοντά στην Έκθεση Καλλιτεχνικών, όπου τέλειωνε το πρωινό του τρέξιμο παλαιότερα, αποκαλύφθηκε ενα μνημείο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Αυτό τον εντυπωσίασε όπως και τους πολίτες που συγκεντρώθηκαν, αλλά σε κάποιον πάλι, όχι.

Ο Κλάμπερ Λάνγκ είναι ενας επαγγελματίας μποξέρ, ο οποίος σύμφωνα με τον βαθμολογικό πίνακα της κατηγορίας των Βαρέων Βαρών πλησιάζει “επικίνδυνα” τον Ιταλόαμερικάνο. Εκεί άρχισε και η πρώτη πρόκληση, χλευάζοντας τον και προκαλόντας τον σε αγώνα. Ο Ρόκυ βιάστηκε σύμφωνα με τον προπονητή του να πεί το “ναι” όμως ο Ρόκυ επέμενε να αγωνστεί. Είχε δίκιο ο γερο-Μάικ ή η επιμονή του Ρόκυ να αγωνιστέι για τελευταία φορα, ήταν σωστή;

Director: Sylvester Stallone

Writer: Sylvester Stallone

Stars: Sylvester Stallone, Talia Shire, Burt Young.

 

First Blood (1982) Ράμπο: Το Πρώτο Αίμα

Ο John Rambo είναι ένας αποπροσανατολισμένος βετεράνος του Βιετνάμ. Κάνει οτο-στοπ από πόλη σε πόλη για να δει τους φίλους του από τον πόλεμο. Ένας σερίφης προσπαθεί να τον διώξει από την πόλη κι όταν ο Rambo θα αρνηθεί, ο σερίφης θα τον συλλάβει. Θα δραπετεύσει από τη φυλακή αφού πρώτα θα πέσει θύμα κακοποίησης από τον σερίφη…

Director: Ted Kotcheff

Writers: David Morrell (novel), Michael Kozoll(screenplay)

Stars: Sylvester Stallone, Brian Dennehy, Richard Crenna.

 

Rambo: First Blood Part II -Ράμπο ΙΙ: Η Αποστολή

Ο Rambo αποφυλακίζεται από τον ανώτερό του, συνταγματάρχη Samuel Troutman, για να συμμετέχει σε μία μυστική αποστολή. Το καθήκον του Rambo είναι να βγάλει φωτογραφίες των POW που βρίσκονται στο Βιετνάμ, υπό την κατοχή ενός Βιετναμέζου κι ενός Ρώσου στρατιωτικού. O Rambo είναι αποφασισμένος να τους απελευθερώσει…

Director: George P. Cosmatos

Writers: David Morrell (characters), Kevin Jarre (story), 2 more credits »

Stars: Sylvester Stallone, Richard Crenna, Charles Napier

 

Rocky IV (1985) -Ρόκυ Νο 4: Η Γιγαντομαχία

Ο Ρόκυ είναι πλέον παγκόσμιος πρωταθλητής, ζει μια ήσυχη οικογενειακή ζωή με τη γυναίκα του την Άντριαν και το γιο του και είναι φίλος με τον πρώην αντίπαλο του, τον Απόλο Κριντ. Όλα αλλάζουν από την στιγμή που έρχεται στην Αμερική μια νέα πρόκληση, ο Σοβιετικός σούπερ σταρ του μποξ Ιβάν Ντράγκο. Ο Απόλο Κριντ ενοχλημένος από την ξιπασιά των Σοβιετικών, προκαλεί τον Ντράγκο σε αγώνα επίδειξης, πιστεύοντας ότι θα νικήσει εύκολα και θα “ταπεινώσει” τον Σοβιετικό αντίπαλο. Δυστυχώς όμως ο Ντράγκο αποδεικνύεται μία δολοφονική μηχανή, με αποτέλεσμα ο Απόλο Κριντ να πεθάνει πάνω στο ρινγκ, μπροστά στα μάτια πολλών θεατών. Ο Ρόκυ αποφασίζει να πάρει εκδίκηση για τον άγριο θάνατο του φίλου του, προκαλώντας τον Ντράγκο σε αγώνα.

Directed by: Sylvester Stallone.

Cast: Sylvester Stallone, Talia Shire, Burt Young, Dolph Lundgren, Brigitte Nielsen, Carl Weathers.

 

Cobra (1986)

Το πραγματικό του όνομα είναι Κομπρέτι αλλά οι φίλοι του τον φωνάζουν ‘Κόμπρα’. Σκληρός και αδίστακτος, θεωρείται ένας από τους καλύτερους αστυνομικούς της πόλης. Εάν το έγκλημα είναι αρρώστια, ο Κόμπρα είναι η θεραπεία! Αυτή τη φορά, η αποστολή που του έχει ανατεθεί είναι να βγάλει εκτός μάχης ένα μανιακό δολοφόνο που σκορπά το θάνατο στην πόλη…

Director: George P. Cosmatos

Writers: Paula Gosling (novel), Sylvester Stallone(screenplay)

Stars: Sylvester Stallone, Brigitte Nielsen, Reni Santoni

 

Lock Up (1989)

Ο Φρανκ Λεόνε, υπόδειγμα κρατουμένου, έχει μόνο έξι μήνες ακόμα για να αποφυλακιστεί, όταν ξαφνικά και χωρίς καμιά εξήγηση μεταφέρεται στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Γκέιτγουεϊ, μια από τις σκληρότερες φυλακές που υπάρχουν. Εκεί συναντά τον σαδιστή διευθυντή της φυλακής, Ντράμγκουλ, με τον οποίο γνωρίζονται από παλιά κι από ότι δείχνει, σκοπός του είναι να τον εκδικηθεί με κάθε τρόπο για υποθέσεις του παρελθόντος. Μέρα με τη μέρα, η σκληρότητα κι ο εξευτελισμός που βιώνει γίνονται αβάσταχτοι, ώσπου συνειδητοποιεί πως δεν έχει άλλη επιλογή από το να αποδράσει από αυτή την κόλαση, πριν να είναι αργά. Όμως, αυτό αποτελεί και το σατανικό σχέδιο του Ντράμγκουλ: να αναγκάσει τον Λεόνε να αποδράσει. Η διαταγή που έχει δώσει στους φύλακες είναι να σκοτώσουν επί τόπου τον δραπέτη.

Director: John Flynn

Writers: Richard Smith, Jeb Stuart

Stars: Sylvester Stallone, Donald Sutherland, John Amos

 

Tango & Cash (1989)

Ο Ρέι Τάνγκο κι ο Γκάμπριελ Κας είναι ντέντεκτιβ της δίωξης ναρκωτικών κι ενώ και οι δύο είναι πολύ πετυχημένοι, δεν αντέχουν ο ένας τον άλλον. Ο γκάγκστερ Ιβ Περέ δεν αντέχει να του κάνουν χαλάστρα και τους την στήνει για δολοφονία. Τώρα, οι δύο τους μαζί στην φυλακή, ανάμεσα σε κακοποιούς που έχουν αυτοί χώσει μέσα, πρέπει να εμπιστευτούν ο ένας τον άλλον και να συλλάβουν τον Περέ πάση θησεία.

Directors: Andrey Konchalovskiy, Albert Magnoli

Writer: Randy Feldman

Stars: Sylvester Stallone, Kurt Russell, Teri Hatcher

Facebook Twitter Email

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.